Tips voor het bestellen van een foto op canvas

Tips voor het bestellen van een foto op canvas

Hieronder hebben we een paar handige tips voor het bestellen van een foto op canvas voor je op een rijtje gezet.

1. Kies ten eerste een goede kwaliteit foto voor je canvas

Dit betekent dat de afbeelding goed zichtbaar is en niet vervaagd moet zijn.

2. Besluit of je de afbeelding wel/niet rond de zijden gewikkeld wilt hebben

Dit wordt ook wel 'image wrapping' genoemd. Veel mensen kiezen ervoor om image wrapping te gebruiken. Het geeft over het algemeen een mooier effect als de foto ook de randen beslaat.

3. Het licht

Het licht van een lamp kan weerkaatsen op de canvas, waardoor een deel van de foto niet goed te zien kan zijn. Dit kun je voorkomen door mat te bestellen. Over het algemeen wordt hier al rekening mee gehouden.

4. Houd rekening met zonlicht

Je zou kunnen overwegen hoeveel zonlicht het gebied waar de print kom te hangen ontvangt. Dit is omdat de print door direct zonlicht na verloop van tijd verkleurd kan raken. Je kunt je canvas print op een aantal manieren presenteren. De eerste manier is door hem simpelweg zonder bescherming op je muur te hangen. Dit is wat de meeste mensen doen.

Je kunt ook een speciale omlijsting krijgen die het overgrote deel van schadelijke zonnestralen filtert. Echter zal deze wel iets meer kosten. Je wilt je print met precies de juiste hoeveelheid licht presenteren, het is dus een goed idee om deze in een hoekje of schuin tegenover een raam te plaatsen.

5. Speciale effecten

Je kunt ook speciale effecten toevoegen door je print op te delen in meerdere secties of meerdere canvas prints van dezelfde foto met een andere kleur naast elkaar te tonen. Dit is handig wanneer je van plan bent om de gehele kamer met een thema te decoreren. Het toont tevens je artistieke kant. Indien je het ter herdenking van een dierbare doet, dan is dit een geweldige manier om meerdere prints van je dierbare in je leven te hebben.

Terug naar overzicht
USP