Soorten canvas

Canvas is eigenlijk een stevig weefsel dat traditioneel wordt gemaakt van hennepvezels en wordt van oudsher in de schilderkunst gebruikt als schildersdoek. Tegenwoordig kennen wij canvas als een soort van linnen doek of een doek dat wordt gemaakt van katoen. Dit doek wordt strak gespannen en hier worden vervolgens prachtige foto's op gedrukt. Deze canvasdoeken zijn de meest populaire wanddecoratie op dit moment. Mede door de hoge kwaliteit van foto's op canvas en de vele uiteenlopende mogelijkheden is canvas zo populair. Hieronder bespreken we welke soorten canvas er zijn.

Canvas met baklijst

Canvas biedt vele mogelijkheden, enkele mogelijkheden die wij uitlichten zijn een fotocollage op canvas, een meerluik op canvas of een panoramafoto op ditzelfde linnen. Deze mogelijkheden zijn vervolgens ook vaak weer verkrijgbaar in een aantal verschillende kleuropties. Zo kun je jouw foto's bijvoorbeeld zwart-wit of sepia laten drukken. De voordelen van een foto laten drukken op canvas is dat deze niet naar inkt ruikt, UV-bestendig is en helder wit is én blijft. Een standaard optie als we spreken over een foto op canvas is de canvas foto met baklijst. De canvas wordt dan in een lijst gelegd zodat de foto nóg meer tot zijn recht komt. Deze baklijsten zijn vaak van blank hout, wit of zwart. Dit kun je meestal zelf kiezen. Een canvasdoek is de ideale wanddecoratie voor bij jou thuis, maar daarnaast ook erg leuk om cadeau te geven.

Meerluik

Een meerluik bestaat uit 2 of meerdere canvasdoeken die samen één geheel vormen. Bij een meerluik wordt de foto die jij uploadt verdeeld over meerdere canvasdoeken die samen één geheel vormen. Dit geeft een leuke sfeer en uitstraling aan je huis. Met een meerluik kun je een groter formaat canvas creëren zonder dat de kwaliteit van de foto achteruit gaat. Daarnaast heeft een meerluik een erg sfeervolle uitstraling, mede hierdoor wordt deze optie steeds populairder. Je kunt een meerluik makkelijk online bestellen door jouw foto te uploaden en vervolgens te kiezen uit de hoeveelheid luiken waaruit de canvas moet bestaan. Een canvas meerluik is al beschikbaar vanaf een 2 luiks doek. Het maximaal aantal luiken is 4, en wanneer dat nog niet genoeg is zou je kunnen kiezen voor een fotocollage op canvas.

Fotocollage op canvas

Wanneer je niet kunt kiezen uit de vele mooie foto's van jouw vakantie, familiefeest of het communiefeest van je kinderen biedt een fotocollage op canvas de uitkomst! Bij een fotocollage op canvas kies jij meerdere foto's die in de collage mogen voorkomen. Vervolgens ga jij jouw eigen collage samenstellen. Hiervoor zijn vele online tools bij canvas aanbieders beschikbaar. Stel jouw eigen collage samen en deel de foto's in naar wens. Wanneer je eigen gepersonaliseerde collage klaar is, kun je deze gemakkelijk online bestellen.

Panoramafoto

Een panoramafoto is een smalle langgerekte foto die vaak gebruikt wordt voor bijzondere landschappen of mooie skylines. Een panoramafoto op canvas kan een erg bijzondere twist geven aan jouw interieur. Deze foto's geven een nog specialere twist aan deze landschappen waardoor deze nog beter naar voren komen in jouw interieur. Panoramafoto's op canvas worden meestal gebruikt als eyecatchers in een ruimte.

USP